HUB-URI REZIDENȚIALE: AVIAȚIEI - BARBU VĂCĂRESCU - FLOREASCA

BUCUREȘTI, 23.06.2016: Odată cu definitivarea zonei Barbu Văcărescu – Floreasca – Pipera din punct de vedere comercial (proiecte de birouri și mall-ul Promenada), acest pol imobiliar al Bucureștiului atrage și dezvoltări rezidențiale, cu oferte pentru segmentele mediu-plus și lux.

OFERTA

Blvd. Barbu Văcărescu, cu zonele adiacente Parcul Circului și Lacul Tei, Calea Floreasca cu străduțele din vecinătatea Parcului Floreasca și a Parcului Verdi, intersecția Șoselei Pipera cu Str. Nicolae Caramfil precum și cartierul Aviației delimitează zona rezidențiala care începe să se dezvolte odată cu definitivarea zonei comerciale Barbu Văcărescu – Floreasca – Pipera. În timp ce cartierul Aviației și Barbu Văcărescu cu zonele adiacente au atras dezvoltări pentru segmentele mediu și mediu-plus, proiectele din Floreasca se adresează segmentului de lux, cu suprafețe mai mari și finisaje premium. În zonă sunt 15 proiecte în diverse stadii de construcție. Totodată, dezvoltatori importanți din piață cum ar fi Impact, Opus Land, sau One United și-au anunțat intenția de a construi noi proiecte chiar pe Blvd. Barbu Văcărescu, asigurându-și deja terenurile aici.

Prețuri solicitate, proiecte noi

ZONE PREȚ SOLICITAT EUR/MPC + TVA
AVIAȚIEI 1.100-1.200
BARBU VĂCĂRESCU 1.300-1.500
FLOREASCA 1.500-1.800

Prețuri conform site-urilor proiectelor, sau prezentărilor de pe portaluri imobiliare.

CERERE

În prezent, stocul de birouri din această zonă depășește 300.000 mp, iar aici lucrează aproximativ 30.000 de persoane. Oferta comercială este completată și de Mall-ul Promenada, un shopping mall dat în folosință în Octombrie 2013. Cei 30.000 de corporatiști care lucrează în aceste birouri au atras atenția dezvoltatorilor rezidențiali. Acest segment este format din persoane cu vârste între 25-45 de ani, cu studii superioare și venituri peste medie. Sunt persoane care pun preț pe calitatea vieții și caută să își ridice nivelul de confort. Nu vor să mai piardă între una și două ore pe zi în trafic, caută apartamente noi, în proiecte de calitate, cu spații bine compartimentate. Decalajul apare însă la preț. Marea majoritate a cererii se îndreaptă către zona Barbu Văcărescu, iar oamenii sunt dispuși să plătească pâna la 1.250 EUR/mpc + TVA, ceea ce se traduce în studiouri și unități de 2 camere ce se încadrează la TVA de 5%, prețuri/unitate până în 100.000 EUR și apartamente de 3 camere cu preț unitar de maxim 150.000 EUR, inclusiv TVA.

Pentru mai multe date DESCARCĂ MATERIALUL.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+