Stil contemporan, cu accente industriale, într-un apartament de 3 camere

Stil contemporan, cu accente industriale, într-un apartament de 3 camere

Apartamentul are o suprafață utilă de 60 mp, foarte bine compartimentați. Beneficarul are 30 de ani, este singur și prin prisma jobului pe care îl are, viața sa se împarte între România și Marea Britanie. Bugetul proiectului este de 12.500 EUR + TVA, in care se înacadrează tot mobilierul propus, împreună cu electrocasnicele din bucătărie. Timpul necesar de execuție a proiectului este de 45 de zile.

plan_mobilare_png.jpg


Stilul propus pentru decorarea apartamentului este unul contemporan, cu accente industriale, masculine și pete de culoare, alternând mobilier de inspirație industrială, cu piese „cosy”, care dau amenajării acel „look & feel” de cămin.


Încă de la intrare, se face simțită prezența accentelor industriale, prin alegerea unui cuier retro, alături de un taburet metalic și un dulap pentru depozitarea pantofilor, simplu, alb.

Hol_ap_chef.JPG


Bucătăria nu este doar locul unde se gătește și se mănâncă, ci și un spațiu pentru experiențe memorabile alături de prieteni. Vedetele încăperii sunt scaunele de designer, Nicolle, (prin Intro Design). Acestea au fost create în Franța acum mai bine de 80 ani, inițial pentru uz industrial, devenind între timp foarte populare, datorită versatilității și ergonomiei, iar în prezent sunt obiecte iconice de design.

Buc_ap_chef.JPG
Living-ul este locul unde îmbinăm cel mai bine piesele reci, industriale, cu cele calde și intime. Peretele din dreapta se pretează perfect pentru un dressing pe comandă realizat din șipci de lemn, cu uși care culisează, pe bare de fier. Pe unul din pereți decorăm cu ardezie. Canapeua propusă, de la Maison Deco, este ideală pentru seri de filme, iar fotoliul din colecția Furninova de la Delta Studio, este numai bun pentru o după amiază de lectură. Comoda TV îmbină lemnul și fierul și va fi încadrată de patru litere volumetrice luminoase (prin Farbrica de Litere).. Pentru alegerea celor patru litere (RO și UK), ne-am inspirat din viața beneficiarului, care se împarte între România și Marea Britanie.

Living_ap_chef.JPG


În dormitorul principal am optat pentru patul și comoda Larry de la Mobexpert, urmând ca pentru noptiere să improvizăm din bucăți de beton. Având în vedere că în living și-a gasit locul un dressing destul de generos, nu am vrut să încărcăm dormitorul cu încă un șifonier. Doi dintre pereți (cel pe care este lipit patul și cel din fața sa) vor fi vopsiți în gri, deasupra tăbliei urmând să facem un „happy memories photo wall”. Peretele din fața patului ne-a inspirat pentru o amenajare un pic diferită: vom decora aici cu o bachetă și o vază înaltă, unde pot fi puse diverse crengi de copac ce sugerează anotimpul în care ne aflăm (primăvara crengi înflorite, iarna crengi uscate ce pot fi decorate in spirtul sărbătorilor etc).

Dorm_matrimonial_ap_chef.JPG


În cel de-al doilea dormitor, am optat pentru amenjarea simplistă a unui unui hobby room, cu o canapea și un birou, păstrând din stilul întregii amenajări.

Hobby_room_ap_chef.JPG

Randarea folosită mai jos are scop pur ilustrativ.

Poze

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+