Design interior

Serviciul de design interior este în general asociat pieței de lux din România, iar oamenii sunt reticenți în a plăti serviciile unui designer. Pentru a avea acel cămin la care visăm cu toții, în care să ne simțim cu adevărat acasă, nu este deajuns să găsim proprietatea ideală (din punct de vedere localizare, buget, calitate a construcției, priveliște și suprafață). Mai este un pas, care pare mic, dar care face diferența: amenajarea locuinței. Iată mai jos, cinci motive pentru a apela la serviciile profesioniste ale unui designer:

1. BUGET – Prin prisma contactelor și rețelei sale de furnizori, designerul beneficiază de discount-uri semnificative, astfel incât, la final de proiect vei beneficia de o amenajare pe care nu credeai că ai putea să ți-o permiți.
2. TIMP – Designerul de interior se va ocupa de contractarea și supervizarea echipelor necesare proiectului, economisind timpul clientului său.
3. CONCEPTUL UNITAR – Pe baza brief-ului dat de client, designerul de interior găsește și implementează un concept care se potrivește stilului de viață și nevoilor beneficiarului.
4.  INOVAȚIE – Designerul de interior este mereu la curent cu cele mai noi tendințe din domeniu, știe tot ce a apărut nou la târgurile de specialitate și propune proiecte inovatoare.
5. FUNCȚIONALITATE & DESIGN – Designerul de interior va găsi calea de mijloc între cele două elemente, cu soluții ingenioase de depozitare și un plan de mobilare care să aducă armonie în întreaga amenajare.

Design interior

Cum lucram

1. STABILIREA BRIEF-ULUI – împreună cu beneficiarul sau beneficiarii proiectului întocmim brief-ul: ce se dorește de la proiectul de (re)amenjare, care este stilul lor de viață, cât timp petrec în locuință, care sunt meseriile lor și cum se reflectă acestea în casa lor. În cadrul acestei etape cădem de acord asupra bugetului amenajării și a fee-ului de design.


2. VIZIONAREA – vizionăm spațiul care trebuie (re)amenajat și luăm prima serie de măsurători. În cazul în care beneficiarul urmează să se mute într-o altă locuință care face obiectul amenajării, vizităm și spațiul actual unde locuiește acesta.


3. MOOD-BOARD-UL – pe baza brief-ului și a informațiilor strânse în primele două etape, prezentăm mood-boardul (panoul de inspirație) viitoarei amenajări. Acesta dă conceptul întregului proiect. În funcție de feedback-ul primit, se fac ajustări și se stabilește de comun acord forma finală a mood-board-ului, de la care nu ne abatem în procesul de amenajare.


4. PLANUL DE MOBILIARE & BUGETUL – înainte de începerea lucrărilor efective, prezentăm planul de mobilare și bugetul propus pe categorii de cheltuieli.