Stilul industrial în amenajări interioare

Pe măsură ce orașele s-au dezvoltat, spațiile industriale (depozite și fabrici) din interiorul orașului au fost relocate în afara sa, fostele clădiri industriale fiind reconvertite fie în spații rezidențiale, fie în centre comerciale.

Astfel, depozite sau fabrici au fost transformate în clădiri rezidențiale, apărând conceptul de loft.

Apartametele tip loft erau spații de mari dimensiuni, înalte, care au fost amenajate păstrând din aspectul inițial al proprietății. Finisajele erau tipice interioarelor industriale, unele obiecte rămăse din fosta funcțiune fiind păstrate si recondiționate, dând astfel un farmec aparte noii amenajări. 


Pentru acest stil se folosește lemn și mult metal cu aspect uzat, culori neutre și mult gri, mobilier de fabrică sau atelier, cu totul la vedere de la elemente de structură, la instalații.
În România, stilul câștigă din ce în ce mai mulți adepți, chiar dacă apartamentele din țara noastră, în mare majoritate de mici dimensiuni, nu se pretează acestui tip de amenajare. Se folosesc accente industriale, combinate cu piese calde, ”cozy”, rezultând interioare ”warm industrial”.


Un foarte bun exemplu de design industrial, este acest fost depozit feroviar, reconvertit în reședință pentru o familie din Chascomús, în apropiere de Buenos Aires. Proiectul de amenajare a fost semnat de arhitecta Carolina Peuriot Bouché de la studioul Pragmata.

 

GA20.jpg

Cărămida a fost păstratată pe pereți, iar țevile sunt și ele la vedere. Mobilierul este unul vintage, iar aspectul mono-crom al interioarelor este ”spart” pe alocuri de mici pete de culoare: masa de biliard, pătura roșie într-unul din dormitoare sau mozaicul vernil de gresie din bucătărie.

GA1.jpg

 

GA31.jpg

GA101.jpg

untitled.png

 

GA8.jpg

 

GA151.jpg

 

Foto - Javier Csecs, sursa info - http://www.espacioliving.com

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+