Soluții eficiente și estetice de amenajare a spațiilor mici

Apartamentele de mici dimensiuni – garsonierele și studiourile- dau cele mai mari bătăi de cap designerilor pentru găsirea unor soluții optime de amenajare.

Și asta pentru că în acel spațiu, care poate ajunge uneori și la 20 de mp, trebuie găsite soluții pentru cel puțin 5 funcțiuni: bucătărie, spațiu de luat masa, baie, zonă de zi și de noapte.

Am selectat pentru tine 5 sfaturi ca să obții un spațiu eficient și estetic.

1. Folosește cât mai multe culori deschise și tonuri neutre!

Albul mărește din punct de vedere vizual și ajută foarte mult spațiile mici și înguste.  Acesta împreună cu tonuri neutre de gri și crem pot face minuni, chiar și într-o încăpere ce pare minusculă pe schiță. Folosește-le așadar pentru pereți, pardoseli sau uși, și chiar pentru unele piese de mobilier – canapea sau dulap. Din punctul acesta de vedere, amenajările în stil scandinav sunt o sursă excelentă de inspirație!

amenajare_alb.jpg

apartament_scandinav_alb.jpg

studio_alb.jpg

2. Delimitează zona de zi față de cea de noapte

Când ești limitat de spațiu, trasarea unui perete de rigips pentru delimitarea zonei de noapte nu e cea mai bună soluție. Ajută în schimb alte trucuri pentru delimitarea celor două zone:

o bibliotecă paravan

750337fedc3695851d9ebe14afc0e4e9.jpg

o perdea diafană

f435322902d7327d08718a972c9c487a.jpg

sau un perete cu înălțimea redusă drept paravan

79549db665a55e1bb64379a6601f37a5.jpg

3. Adaptează dimensiunile mobilierului la spațiu

De multe ori ajungem ”să ne luptăm” cu spațiul și să ”îi dovedim” că încape și un colțar și un pat spațios. Aglomerarea unui spațiu mic cu obiecte de mobilier generoase nu ajută, ci din contră face o mare defavoare amenajării. Chiar dacă ai loc pentru un colțar de patru persoane, o canapea mai mică și un fotoliu sau un scaun de designer dau o altfel de personalitate locului! În acest fel, se încadrează mai ușor și patul și locul de servit masa.

garsoniera_2.jpg

 

garsoniera_3.jpg

garsoniera_1.jpg

 

4. Accesorizează prin pete de culoare

Garsoniera noastră nu trebuie să arate steril. Accesorizează prin pete de culoare pentru o farmec aparte. Perne, pături, tablouri, un colț foto sau chiar o piesă de mobilier într-o culoare puternică pot schimba complet o amenajare.

garsoniera_alb_albastru.jpg

studio_alb_turcoaz.jpg

5. Același obiect, mai multe funcțiuni!

Mobilierul la comandă este cea mai bună soluție pentru apartamentele de mici dimensiuni. În acest fel, poți să dai mai multe funcțiuni aceluiași obiect.

Nu vei avea nevoie mereu de o masă de 4 persoane, însă aceasta poate deveni tablou atunci când nu o folosești și masă când primești oaspeți.

c1e5ca512387efaff76116474d411577_-_Copy.jpg

Această piesă de mobilier ascunde un pat, iar deasupra poți ameanja fie o canapea cu perne, fie un birou.

815.jpg

1415.jpg

Un perete fals poate ascunde un pat rabatabil. 

perete_fals1.jpg

perete_fals_2.jpg

perete_fals_pat.jpg

Sursa foto -pinterest.com

Dacă ți-au plăcut ideile și ai nevoie de un consilier în design interior, apelează la serviciile noastre! - http://camino.com.ro/design-interior/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+