În vizită la expoziția centrală Romanian Design Week

RDW_photo_roald_aron.jpg

Suntem în ultima săptămână a Romanian Design Week, evenimentul dedicat industriilor creative ajuns deja la a patra ediție. În ceea ce privește arhitectura și design-ul de obiect (industriile care ne interesează pe noi direct), ne bucură creșterea nivelului creativ precum și soluțiile originale găsite de designeri pentru proiectele lor selectate în cadrul expoziției.

Valorizarea acestor industrii are numeroase beneficii pe termen lung, iar un bun exemplu în acest sens sunt țările nordice care au devenit deja studiu de caz pentru ce a ajuns astăzi designul scandinav. Din acest punct de vedere ”Focusul Nordic la RDW 2016” este un proiect salutar, avem multe de învățat de la statele invitate – Danemarca, Finalda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Am fost în vizită la expoziția centrală din Piața Amzei și am făcut un top al proiectelor din expozițiile de arhitectură și design de obiect.

Topul favoritelor CAMINO din secțiunea Arhitectură, Urbanism și Design Interior

”RDW vă propune proiecte argumentate, care surprind spiritul unui loc, parfumul istoriei sale, amprenta personalității celor care au trăit sau vor trăi acolo”, așa își motivează selecția Adrian Soare, arhitectul partener SYAA și curatorul secțiunii.

1. CASA S, EXHIBIT ARHITECTURA

O casă total atipică dintr-un cartier brașovean, semnată de arhitecții biroului Exhibit Arhitectura. Ne-a plăcut soluția lor de echilibru între spațiul semi-public, vizibil din stradă, și cel intim.

CASA_S_2.jpg

Sursă foto - site-ul EXHIBIT

2. CASA A.C., STARH

O locuință care se integrază perfect în peisajul zonei unde a fost construită, pe malul unui lac, în zona de Nord a Capitalei. Arhitecții Iulia si Florian Stanciu au gândit un spațiu pentru o familie numeroasă, care se bucură de priveliștea spre lac, închizând casa către stradă.

Casa_AC_STARH_png.jpg

Sursă foto - Cosmin Dragomir

3. APARTAMENTUL GRI, SYAA 

Un apartament aerisit, amenajat în poate cel mai la modă stil al acestei perioade – stilul industrial. Nuanțele de gri și combinația dintre lemn și metal definesc acest spațiu.

Ap_gri_2_png.jpg

Ap_gri_SYAA_png.jpg

Sursă foto - site SYAA

Topul favoritelor CAMINO din secțiunea Design de obiect

”Eticheta <<Made in Romania >> începe să devină o realitate și prin prisma obiectului de design. Este, sper, începutul unei direcții economice care mută accenul de pe capitatea de producție pe unicitatea produselor gândite și fabricate în țara noastră”, spune Mihai Gurei, fondator Intro și curatorul acestei secțiuni a RDW.

1. FAMILIA DE SCAUNE TAKÎM, CORVIN CRISTIAN

O colecție de șase scaune ale căror spatare iau forma sculpturală a tacâmurilor și ustensilelor de bucătărie. Scaunul este poate cel mai memorabil obiect dintr-o amenajare. Scaunele dau personalitate unui spațiu, iar cele proiectate de Corvin Cristian conferă o notă veselă într-o bucătărie sau zonă de dining.
 

scaun_takim.jpg

Sursă foto - site designer

2. LADA DE ZESTRE A DELTEI DUNĂRII, CIPRIAN MANDA ȘI ANA BOTEZATU

Un obiect absolut încântător, într-o culoare puternică, care cu siguranță nu va trece neobservat din spațiul unde va fi folosit. Cei doi designeri au dat o notă contemporană unuia dintre cele mai des utilizate obiecte de mobilier din zona Deltei.

ciprian_manda_lada_de_zestre.jpg

ciprian_manda_lada_de_zestre_2.jpg

3. LAMPA TAKE A BOW, DRAGOȘ MOTICA

Pornind de la misterul din jurul inventatorului becului, designerul Dragoș Motica (Ubikubi) a proiectat o lampă ca un ”omagiu adus geniilor care și-au stors creierii ca noi să avem un viitor luminos.” Realizată din teracotă, lampa emite o lumină caldă, difuză.

lampa_take_a_bow_dragos_motica.jpg

 

Acestea au fost TOP 3 favorite CAMINO din secțiunile de Arhitectură și Design de Obiect. Până pe 5 iunie mergeți și voi la expoziție și spuneți-ne preferatele voastre.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+